Счетоводна кантора или счетоводител на свободна практика

счетоводни услуги от счетоводна кантора Conto Lex

В днешно време все повече хора избират да работят дистанционно. Това важи и за счетоводството. Счетоводителите на свободна практика предлагат редица предимства, като гъвкавост, удобство и индивидуално внимание. Счетоводните кантори от своя страна предлагат опит, екипна работа и сигурност.

Дистанционната форма на работа в България става все по-популярна, не защото отдавна е популярна в Европа и Америка, а защото тази форма на работа отваря нови възможности за специалист от всякакво ниво и всякаква посока, а също така позволява на човек да се отдалечи от стереотипите на стабилни доходи за определен брой работни часове в полза на свободен график, достойни доходи и личен избор.

Въпреки факта, че тази форма на дейност е призната за журналисти, преводачи, дизайнери, художници и други творчески професии, счетоводните услуги започнаха да се включват в кръга на „приятелите“. Сега както голяма организация, така и малка компания, нуждаеща се от счетоводни услуги, могат да наемат счетоводител – на свободна практика, без значение къде се намира той.

Счетоводител на свободна практика предлага същите счетоводни услуги като член на счетоводна кантора, с тази разлика, че в този случай се намаляват разходите за счетоводни програми, специална литература, оборудване, мебели, заплати, отпуски и т.н.

Важно е наемащата страна да се увери, че кандидатът е компетентен, тъй като не само висококвалифицираните счетоводители печелят допълнителни пари като отдалечени работници, но и студенти и завършили университети, счетоводни курсове без трудов опит. Има и друга опасност – служител на свободна практика не носи отговорност за допуснати грешки и може случайно да се „изпари“. Ето защо, за да се избегнат подобни проблеми, има смисъл да се помисли внимателно, може да си струва да се свържете със специализирана счетоводна компания, особено когато става въпрос за големи и средни обеми работа.

За тези, които желаят да се потопят в света на фрийланс, е важно да знаят, че изискванията ще бъдат сериозни както по отношение на опита и квалификацията, така и нивото на отговорност за предоставяните счетоводни услуги ще се увеличи значително. Освен това трябва да се запасите с цялата необходима литература и програми по темата, да придобиете, ако не, високоскоростна интернет връзка и необходимото оборудване (принтер, скенер, мобилен телефон и др.).

И така, какво се случва при счетоводните кантори. Най-често се работи с екип от счетоводители, които се консултират, знаят подробностите и тънкостите в тази област и винаги могат да разрешат сложен счетоводен казус.

Е да, но цената за подобни услуги, в повечето случаи е по-висока.

Ако Ви трябва счетоводител, и скоро сте стартирали бизнес, то Ви препоръчваме тази компания.

Счетоводна кантора „КОНТО ЛЕКС ВАРНА” ООД е надеждна компания, състояща се от млад и динамичен екип, хора, които предлагат добри цени и адекватни решения, касаещи ТРЗ, регистрация на фирма, месечно счетоводно обслужване и други услуги.

Заключение

Ако сте голяма компания, с много голям оборот, то е добре да се насочите към счетоводна кантора, но ако сте малка фирма, то и счетоводител на свободна практика би ви свършил работа. И в двата случая, поискайте оферта от Счетоводна кантора „КОНТО ЛЕКС ВАРНА” ООД!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *