LED крушки: Защо шофьорите се нуждаят от тях?

Тези устройства са разработени специално за шофьори, които искат да заменят стандартните халогенни лампи с модерни устройства, които се отличават със следните предимства: по-дълъг експлоатационен живот (в сравнение с халогенните лампи, LED крушките издържат 5 пъти по-дълго), по-ярка светлина (осигурява по-добра видимост на пътя) и изглежда по-естетически) възможност за подмяна на един елемент, без да е необходимо закупуване на пълен комплект осветителни тела или целия фар. Също така си струва да се отбележи, че такива крушки се предлагат през призмата на ценообразуването. Гамата от артикули, налични на пазара, обикновено включва LED източници на светлина за всички автомобилни приложения както за вътрешно, така и за външно осветление.

Възможно ли е да преустроите кола с ксенонови лампи и вместо това да инсталирате модернизирани LED лампи?

Възможно е да се извършват такива действия чрез импровизиран метод, но те не са напълно одобрени. Показателно е, че водещите производители на автомобилни осветителни тела все още не са се решили да вземат подобно решение и очевидно причината не е в това, че не са разработени на нужното ниво. Производителите, на първо място, се грижат за безопасността на собствениците на превозни средства и другите участници в движението. Ето защо Philips приканва потребителите да преминат от халогенни лампи към доказани Philips LED HL лампи, които са безопасни за употреба.

Можете ли да спестите пари, като преминете към LED технология?

LED крушка за кола Да, LED крушките ще издържат около 5 пъти (или дори повече) по-дълго. Това означава, че, първо, няма да е необходимо да купувате крушки толкова често и второ, ще отделите време и пари за инсталирането им. Също така си струва да се отбележи, че LED лампата консумира много по-малко енергия.

Екологични ли са модернизираните LED източници?

Да, няма нужда да се съмнявате в екологичността и безопасността на устройствата. LED лампите пестят енергия (консумират по-малко суровини и произвеждат по-малко въглероден диоксид CO2), висококачествените устройства отговарят на стандартите RoHS/REACH (при производството им не се използват опасни материали, които могат да навредят на околната среда).

Каква цветова температура е оптимална за LED лампи?

Въз основа на резултатите от изследванията можем да заключим, че колкото по-висока е цветната температура, толкова по-добре, но всичко това трябва да е до определена граница. Производителите на превозни средства често избират температура от 5800 K, тъй като този цвят на светлината може да осигури максимален комфорт при шофиране. Този цвят помага за намаляване на цялостното усещане за умора, предназначен да направи шофирането на тъмно по-удобно и безопасно. По-високата цветова температура не означава по-добра видимост, тъй като контрастът е важен.

Трябва обаче да се отбележи, че етикетите на опаковката не винаги отговарят на действителността. Затова трябва да купувате крушки на надеждни места и от надеждни производители, които имат добра репутация.

Лед светлени за автомобили | avtotirmarket.com

Колко дълго могат да издържат LED източниците на светлина?

Колко дълго ще издържат LED крушките е трудно да се каже веднага, тъй като експлоатационният живот се влияе от различни фактори (не се изненадвайте, ако крушките ви издържат 5000 часа, въпреки че производителят твърди 50 000 работни часа). Проблемът произтича от факта, че няма стандартизация в описанието на LED продуктите поради липса на легализация или одобрение и следователно няма последователна номенклатура, съдържаща актуална информация за броя на работните часове по обществените пътища . Голям брой марки LED крушки твърдят, че експлоатационният живот на техните продукти варира от 10 до 50 хиляди часа. Такава информация подвежда водача. Производителят „не лъже“, но отбелязва показателите, които се провеждат в лабораторни условия при постоянна температура от 25 градуса. Такава температура обаче определено не е критична по време на работа на това устройство в кола (може дори да достигне 100 градуса). Разбира се, при такива условия експлоатационният живот ще бъде по-кратък. Затова трябва да проверите всички подробности с продавачите.

Какъв е гаранционният срок за LED продуктите?

Гаранционният срок за модернизирани LED продукти зависи от избрания артикул и производителя. Например автомобилните крушки Philips X-tremeUltinon LED-HL H7 (PX26d) 5800K (2 бр.) 11972XUWX2 се предоставят с 12 месеца гаранция.

Какво представляват студените и топлите лумени?

Лумените са мярка за светлинната мощност на всеки източник на светлина. Когато става въпрос за светодиоди, студеният лумен е светлинният поток, измерен при стандартни условия на изпитване, който е под температурата на свързване на светодиод към печатна платка. Правила и условия настройката е 25 градуса C. Горещите лумени са типичните лумени, произведени от светодиод при температура на свързване от приблизително 80-85 градуса при температура на околната среда. Студените лумени са светлинният поток на самия LED модул при първото включване, докато се загрее напълно и достигне стабилна работна температура. „Топли лумени“ е светлинният поток на LED източник, когато е напълно нагрят в лампата. Светлинният поток на “топлите лумени” може да бъде с 30-50% по-нисък от този на “студените лумени”. За да може една LED крушката да издържи по-дълго и да е по-ефективна, тя трябва да бъде добре охладена. Ето защо автомобилните LED източници на светлина трябва да имат радиатори. Въпреки че този метод на охлаждане не е единственият.

Модернизираните LED фарове заслепяват ли насрещния трафик?

Висококачествените устройства от надеждни марки не трябва да правят това, защото безопасността е приоритет. Качествените лампи от този тип трябва да бъдат оборудвани с технология, която осигурява най-добрия модел на лъча без отблясъци. В устройствата на Philips тази технология се нарича SafeBeam.

Защо LED източниците на светлина трябва да са компактни?

Съвременните фарове са с малки размери и затова е важно да се използват компактни LED крушки. Те трябва да са малки по размер и съвместими с различни марки и модели автомобили. Освен това в идеалния случай те трябва да са съвместими с 12V и 24V инсталации.

Защо трябва да купувате маркови светодиоди?

Когато поръчвате продукти от известни марки, можете да сте спокойни, че решенията, използвани в производството им, са адаптирани към автомобилния пазар. Условията на работа с автомобилни компоненти са по-взискателни от тези, които изпитват светодиодите в дома. Тук говорим за високо натоварване и предпазен компонент през призмата на осигуряване на правилното ниво на осветеност. Не трябва да забравяме, че продуктите за автомобили трябва да бъдат по-точни, защото това има пряко влияние върху безопасността на пътя.

Броят на лумените, деклариран от производителите на опаковката, в сравнение с реалните показатели

Автомобилна LED крушка Някои компании се възползват максимално от маркетинга си и посочват, че техните продукти имат 8000 лумена. Да приемем, че LED чипът генерира куп до 1000 лумена. Ако модернизираната LED лампа е оборудвана с 8 LED чипа, посоченият общ светлинен поток е 8?1000 lm = 8000 lm. Такива математически изчисления обаче не са правилни, светлинният поток се измерва с помощта на специално оборудване. Триковете се крият и в това, че производителите, например за източници на светлина H4, комбинират 2 лъча дълги и къси светлини, но същите тези 2 лъча никога не светят заедно – въпреки това маркетинговият ефект е постигнат.

ЛЕД крушки за автомобил | avtotirmarket.com

Мога ли да закупя LED крушки за фарове за моя автомобил?

Трудно е да се отговори еднозначно на този въпрос. Обикновено тази възможност се тества чрез проба и грешка. Въпреки че някои производители съставят списък с марки и модели автомобили, за които могат да се използват иновативни LED лампи. Така например, когато става въпрос за източници на светлина Philips, десетки модели автомобили са физически тествани – списъкът може лесно да бъде намерен в Интернет. Тук обаче има един нюанс: ако колата ви не е в списъка, това не означава, че няма да е възможно да инсталирате лампите.

Какво е CANbus и как да разбера дали имам нужда от него?

При инсталиране на LED крушка вместо халогенен светлинен източник могат да възникнат някои технически проблеми. Тяхното присъствие ще бъде индикирано от съобщения за грешка на арматурното табло, мигане при включване или ефект на затъмняване. В първия случай няма място за притеснение, това е съвсем естествено, такива съобщения са типични грешки при преминаване от халогенна към LED технология. За да решат проблема, производителите са разработили специални интелигентни решения – това са така наречените CANbus адаптери. Те са „отговорни“ за непрекъснатата работа на осветителната система на автомобила, което е гаранция за надеждността на електрическата система по време на работа. Моля, обърнете внимание на следното: Трептенето и затъмняването се причиняват от електрическата система на превозното средство PWM (широчинно-импулсна модулация). Сигналът предизвиква конфликт между електрониката на автомобила и електрониката на блока за управление на LED лампата. Осцилоскопът измерва този конфликт като квадратна вълна. За да се коригира това, се използва специален допълнителен кондензатор. Все пак, имайте предвид, че при някои модели превозни средства ще е необходимо да добавите втори кондензатор (втора CANbus).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *